Параграф22 Weekly

§22 Новини

Студент в елитен колеж заклал преподавателка в клас

Петнадесетгодишен студент в католическия колеж Corpus Christi в британския град Лийдс заклал в клас своя преподавателка, съобщава либералният английски вестник The Guardian. Така Анн Магуайър стана първият преподавател на Острова, убит на местоработата си за последните 18 години. Премиер-министърът на Съединеното Кралство Дейвид Камерън е нарекъл случая "дълбоко шокиращ".


От местната полиция в Лийдс съобщават, че става дума за изолиран инцидент и че правоохранителните органи работят усилено върху подобряването на сигурността в училищата. Но учителските профсъюзи бият тревога - те са убедени, че преподавателите във Великобритания все още ги заплашва смърт или нараняване на работните им места.


"Ученик е наръгал 63-годишната преподавателка вътре в училището. Свидетели на случая са другите студенти, които всъщност са подали сигнал за тревога. Заподозреният е бил задържан в училището още преди пристигането на местната полиция и на автомобилите на "Бърза помощ".


Пострадалата е получила веднага първа помощ и е била незабавно хоспитализирана, но - за наше голямо съжаление, е починала по-късно в болницата от получените травми", заявили официално от полицията на Лийдс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във