Параграф22 Weekly

§22 Новини

Студенти по право влязоха в Административен съд - Русе

За седма поредна година Административен съд-Русе ще даде възможност на студенти от Юридическия факултет на Русенския университет "Ангел Кънчев" да се запознаят с особеностите на административното правораздаване.


В рамките на предвидените в учебния план практически занятия по дисциплините "административно право" и "административен процес" 80 студенти от втори курс на специалността "Право" ще имат възможност да проследят отблизо различни административни съдебни производства и да добият впечатления за видовете дела в административното правосъдие.


От 17.02.2014 г. до 28.02.2014 г. в реални съдебни заседания бъдещите юристи ще научат повече за движението на делата, за участието на страните в производствата, за доказателствата, които се събират в административния процес, за сроковете за издаване на съдебните актове, за съдебната документация и др.


Практическите занятия на студените стартират в понеделник, 17.02.2014 г., в Тържествената зала на съда с две последователни срещи - със съдия Вилиана Върбанова и със съдия Йълдъз Агуш.

Facebook logo
Бъдете с нас и във