Параграф22 Daily

§22 Новини

Събарят незаконен катун в столичния район ”Витоша”

До края на следващата седмица незаконните ромски постройки в столичния район "Витоша" ще бъдат унищожени, заяви кметът на района инж. Теодор Петков. По думите му за първи път общината е била алармирана за проблема през последните няколко дни, когато граждани подали сигнал.

В петък сутринта екип на bTV, придружен от полицаи от СДВР, не успя да открие никого от незаконно живеещите роми. Причината е, че те са напуснали домовете си при появата им. Затова и остава загадка от къде и колко са хората, които живеят в катуна. Ден по-рано се виждаха много деца, които живеят в крайно мизерни условия.

Инж. Петков обеща да алармира социални грижи, които да направят изненадваща проверка на незаконните постройки в следващите дни. Само така ще може да се установи колко деца и възрастни обитават катуна в район "Витоша".

Кметът на района поясни, че земята, на която са построени бараките е частна и призова собствениците ѝ да поемат отговорност като сигнализират институциите за подобни проблеми възможно най-рано.

"Не сме получавали сигнал досега. По-добре още, когато се настаняват, да ни алармират, защото иначе се установяват и стават агресивни”, обясни инж. Петков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във