Параграф22 Weekly

§22 Новини

Събличането на треньора Петев не било хулиганство

Фенове на "Левски" няма да бъдат подведени под наказателна отговорност за публичното разсъбличане на треньора Ивайло Петев на 8 октомври 2013 г. на "Герена" по време на пресконференция, съобщиха от Софийската районна прокуратура.


Събличането на Петев при представянето му като старши треньор на отбора от банда ядосани фенове и публичното му изгонване от пресконференцията след това не е хулиганство - а обида, е преценил прокурорът от СРП. Затова и е отказал да образува наказателно производство срещу тях.


Причината - обидата е престъпление от частен характер и се преследва само по тъжба на пострадалия. След пресконференцията Ивайло Петев отказа да работи за отбора на "Левски" и замина за Кипър, като не е известно да е подавал тъжба за случката на "Герена" или по друг начин да търсил правата си, например по реда на ГПК.


Проблемът е дали наистина обаче става дума за фенове или по-скоро за лица, намиращи се в някаква форма на трудовоправни - или поне на гражданскоправни отношения с ФК "Левски" или с фенклубовете му, защото повечето от индивидите, съблекли треньора тогава, са и стюарди на стадиона и получават редовно пари за това.

Facebook logo
Бъдете с нас и във