Параграф22 Daily

§22 Новини

Събориха още 20 незаконни цигански къщи в квартал "Победа"

Още 20 незаконни постройки бяха премахнати от територията на бургаския квартал "Победа" само за седмица, предаде "Флагман". Част от тях бяха демонтирани доброволно от обитателите им, а други съборени от местната власт. "Община Бургас ще продължи премахването на незаконните постройки", зарече се кметът Димитър Николов.


При засилено присъствие на служители на общинската дирекция за опазване на обществения ред и полицията, рано сутринта днес започна разчистване на строителните отпадъци с багери. Акцията беше ръководена от кмета Димитър Николов и териториалния директор Магдалена Манолова.


Падналите къщи бяха построени на самото улично платно. Заради това не беше възможно влизането на сметопочистваща техника, както и на автомобилите на пожарна безопасност. Повечето от живеещите в незаконните постройки не са бургаски жители, а са прииждали през последните месеци от Сливен, Котел и Ямбол.


Община Бургас ще продължи описването на незаконни постройки в квартала до пълното им премахване. Паралелно се правят констативни протоколи и в "Меден рудник", където също поетапно ще се извършва разчистване.


Кметът на Бургас мина през всички улици на "Победа" и предупреди техните жители, че опасността от епидемия след наводненията още не е отминала. Той заяви още, че периодично ще бъдат изпращани екипи на дирекция "Екология", които ще правят актове за изхвърляне на отпадъци извън контейнерите.


Димитър Николов благодари на представителите на ОД на МВР Бургас за съдействието и недопускането на сериозни инциденти при днешната акция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във