Параграф22 Daily

§22 Новини

Съд остави зад решетките наркодилър, 11-ти по ред обвиняем в процес

Варненският окръжен съд остави за постоянно в ареста още един от задържаните наркодилъри при полицейската акция в циганското гето „Максуда”. Венцислав Асенов е 11-ят, който прокуратурата привлича като обвиняем по досъдебно производство за притежание на наркотици и разпространението им. От дома на обвиняемия при опрецията са иззети метаамфетамини, кокаин и везна за  дозиране на наркотиците. Множество свидетели са дали показния пред съдия, че Венцислав, чийто прякор е Латата, редовно продавал от дома си дрога.

Според съда може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което се разследва. Въпреки че Венцислав има чисто съдебно минало, отглежда 2 деца и има постоянен адрес,  той може да укрие или да извърши друго престъпление, ако е с по-лека мярка за неотклонение, смятат магистратите. Основание за този извод съдът намира не само в продължителния период, през който Асенов е разпространявал наркотици, но и във факта, че го е правил от дома, в който живеят децата му.

Районният съд във Варна наложи условно наказание на 28-годишен мъж заради притежание на наркотици. 28-годишният Стайков е засечен първоначално на 25 март тази година при полицейска проверка да държи в себе си найлоново пликче с пико и две топчета амфетамин. Няколко дни по-късно при личен обиск на подсъдимия и претърсване в дома му са открити 6 пакетчета с наркотични вещества – малко количество марихуана и метамфетамин в различно процентно съдържание, на обща стойност около 23 лева. Стайков редовно употребява марихуана и амфетамини, показват назначените от съда експертизи.

По силата на одобрено от съда споразумение той бе осъден на 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.

Facebook logo
Бъдете с нас и във