Параграф22 Weekly

§22 Новини

Съд ще гледа иск на „Мюсюлманско изповедание” за 4 имота

Пловдивският окръжен съд ще се разглежда дело по искане на "Мюсюлманско изповедание" срещу Община Пловдив, като се претендира собствеността върху 4 имота, съобщиха от пресцентъра на съда.


Делото е образувано по искане на " Мюсюлманско изповедание" срещу Община Пловдив, като се претендира собствеността върху 4 имота в град Пловдив, между които и т.нар. Чифте баня.


По делото е постъпила молба от адвокат Руев, пълномощник на "Мюсюлманско изповедание" , с която иска настоящото дело да бъде спряно поради наличието на преюдициален спор. В Софийски градски съд, е било разгледано фирмено дело, с което ищцовото изповедание е признато за правоприемник на редица мюсюлмански вероизповедни общини, включително и някогашната Пловдивска мюсюлманска вероизповедна община.


Срещу това решение е подадена жалба от Мюсюлманско сунитско-ханефитско изповедание и е образувано дело в Софийски апелативен съд. С оглед изложеното, е постъпила молбата от адв. Руев с искане да бъде спряно делото, докато не бъде разрешен спора относно правоприемството на дружеството. Съдът ще се произнесе по молбата утре в открито съдебно заседание, след като изслуша и становището на ответника Община Пловдив.

Facebook logo
Бъдете с нас и във