Параграф22 Daily

§22 Новини

Съд в САЩ отхвърли иск на демократите за някакво "тайно споразумение на Тръмп с Русия"

Магистрат в Съединените щати отхвърли иск на Националния комитет на Демократическата партия (НКДП), свързан с предполагаемата "намеса" на Русия в президентските избори през 2016 г. в САЩ. За това съобщава окръжният съд в нюйоркския квартал Манхатън, публикувани късно вчера. "Съдът разгледа всички аргументи, предоставени от страните. Някои от аргументите имат противоречиво съдържание или нямат стойност. По гореописаните причини второто коригирано оплакване на НКДП се отхвърля", се посочва в документа.

Според ищците от НКДП, членове на предизборния щаб на Тръмп са си сътрудничали с представители на Руската федерация и с WikiLeaks, за да подкопаят предизборната кампания на бившия кандидат-президент на Демократическата партия на изборите през 2016 г. Хилари Клинтън. Според демократите компютрите на NKDP са били хакнати за тази цел, а открадната информация е била публично оповестена. Това уж е помогнало на Тръмп да спечели изборите, твърдят те.

Намесата в изборния процес на САЩ през 2016 г. е инкриминирана на руските разузнавателни служби. С разследването на тези предполагаеми опити за влияние се занимаваше доскоро специалният прокурор на САЩ Робърт Мълър. На 18 април тази година Министерството на правосъдието на САЩ обяви окончателния доклад, в който специалният прокурор призна, че разследването не е разкрило съгласие между Доналд Тръмп и Русия. Самият Тръмп многократно отхвърляше всякакви подозрения за всякакви незаконни контакти с руски служители по време на предизборната кампания.

Москва също многократно отхвърля заключенията за опити да се повлияе на хода на изборите в САЩ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във