Параграф22 Daily

§22 Новини

Съд върна заведение на мъж, въпреки че жената на катаджията Цветомир Цолов е влязла във владение в имота

Районният съд в града върна заведение на местен бизнесмен, въпреки че в началото на седмицата семейството на катаджията Цветомир Цолов влезе във владение в апетитния имот в квартал "Сторгозия". Прокуратурата започна нова проверка на сделката от 2017 г., станала в резултат на системен тормоз на катаджията над собственика, персонала и гостите на заведението.

Заведението е запечатано от миналия понеделник. NOVA показа влизането в заведението на новите собственици, които 10 месеца не се бяха появявали. От документи стана ясно, че са собственици на една фирма, чието материално отговорно лице е жената на пътния полицай Цветомир Цолов - Петя Цолова. Тя се появи на място за първи път след тези 10 месеца, след като придоби заведение, оценявано за над 1 200 000 лв. само за 460 000 лв. в търг с един единствен играч, влязъл в наддаването в последните му минути. Така купувачът е  бил предизвестен.

До търга, собственик на заведението е Петър Стойков от Плевен. Мъжът разказа, че го е заложил преди три години. Твърди, че губел клиенти, след като е подложен на масирани проверки от полицията. Проверяван е и персоналът му. Още тогава е разбрал, че полицаят е хвърлил око на имота му. А когато цената на заведението пада на 400 000, се появява купувач. Въпреки, че фирмата е с капитал от 10 лв. и няма право да извършва сделки, имотът е купен на търг, само с един играч - жената на пътния полицай.

Адвокатът на вече бившия собственик смята, че са допуснати съществени нарушения, а новия собственик виждат за първи път. Претенциите на защитничката са още. че имотът не е бил обявен максимално публично, за да стигне до широк кръг от хора. Според купувачите - това не било проблем.

Това развитие по темата е безпрецедентно. След влизането на новите собственици във владението се оказва, че заведението е върнато от Районния съд в Плевен. Петър Стойков е човекът, който подаде сигнал срещу пътни полицаи за това, че повече от седем години е бил рекетиран. „Нямам нищо против полицията, но имам против определени хора в полицията. Разсипаха ме, разбиха ми и семейството”, казва той. „За пет часа изнесоха всичко от заведението и го изхвърлиха на паркинга отпред. Това стана със съдействието на полицията и на кмета на Буковлък.

Оказа се, че ни изгониха преди седмица, а сега ни връщат.”, посочи още той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във