Параграф22 Weekly

§22 Новини

Съд за гратисчии?

nbsp; Напълно възможно е в близко бъдеще пътниците без билет да бъдат подвеждани под съдебна отговорност и да се окажат зад решетките. Това може да стане ако се приеме идеята за криминализиране на практиката да се пътува без билет, лансирана от председателя на Управителния съвет на БДЖ Владимир Владимиров.


Причината да се предлагат подобни драконовски мерки е, че гратисчийството е взело застрашителни размери.nbsp; Според Владимировnbsp; има региони от страната и някои линии в тях, по които над 90% от пътниците се возят без да плащат за това. bdquo;Нужни са спешни мерки за спиране на тази практика, това ще спести милиони на данъкоплатеца. Това не е изключено, обсъжда се.Искаме обаче поне да се даде право на полицаите във влаковете да свалят гратисчиите, защото към момента това не се случва, заяви шефът на железниците.


Той потвърди думите на транспортния министър Ивайло Московски, че към момента няма основание за съкращения на работници и спиране на влакове. Причината е подновената държавна субсидия за БДЖ след преговорите за реформи с финансовия министър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във