Параграф22 Daily

§22 Новини

Съд задържа мъж, нанесъл лека телесна повреда на полицай

По искане на Районна прокуратура-Хасково съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Х.А., на 42 г. Той е привлечен като обвиняем за причиняване на лека телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на службата му – престъпление по Наказателния кодекс.

Х.А. е обвинен и за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицейски служители на РУ – Хасково, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред, отличава се с изключителен цинизъм и дързост и е извършено повторно - престъпление по Наказателния кодекс.

На 16 декември 2021 г., Х.А ,във видимо нетрезво състояние, посетили игрална зала в Хасково. Там възникнал скандал, провокиран от него и било поискано съдействие от РУ-Хасково. Когато полицейските служители пристигнали, Х.А. започнал грубо да ги обижда и ругае, като отправил и заплашителни думи. При изпълняване на служебните си задължения единият от полицаите бил ударен от Х.А. и му била причинена лека телесна повреда, изразяваща се в болка без разстройство на здравето.

По делото се извършват активни процесуално-следствени действия.

Определението на Районен съд-Хасково подлежи на обжалване пред Окръжния съд. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във