Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдебен изпълнител продава дома на създателя на Първата частна милиция Рали Пенков

Апартаментът на една от знаковите фигури от началото на прехода - създателя на Първата частна милиция и доскорошен концесионер на плажа в Обзор Рали Пенков е изваден на публична продан, показа проверка на Флагман.бг.

139 кв.м. на бургаската улица „Абоба“№11 в ж.к.“Лазур“ са оценени на 180 хил.лв. Жилището е на петия етаж, с огромен хол, три спални, мокро помещение, отделен бокс и тераса. Търгът се провежда от ЧСИ Станимира Николова. Източници на Флагман.бг разкриха, че това е апартаментът, в който Рали Пенков и семейството му са живели съвсем доскоро. В кадрите, които публикуваме, се вижда, че обитателите са напуснали дома си без да успеят да изнесат дори и играчките на детенцето си.

Интересен факт е, че имотът излиза на публична продан не заради дълг на Пенков, а заради това, че е станал гарант пред ДСК. "Длъжникът пред банката е високопоставена фигура от политическия елит, с авторитет, която също, очевидно, е с финансови затруднения, защото едва ли би рискувала да прецака човек с бекграунда на Рали Пенков", заяви отлично запознат източник с казуса.

Продажбата е индикация за финансови проблеми на някогашния спецполицай и настоящ бизнесмен Рали Пенков. В края на миналата година министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова прекрати концесията му за плажа в Обзор. Формален повод стана неплащането на концесионното възнаграждение на държавата в периода 2013-2015 година. Общата стойност на всички непогасени парични задължения по договора с държавата възлизат на близо 206 хил. лв., като в сумата са дължимите лихви и неустойки, съобщи министър Павлова на среща с бургаските журналисти през ноември м.г.

Рали Пенков е една от най-митичните фигури по Южното Черноморие. Той е бивш полицай и още взЗората на демокрацията 90-те заедно със своите колеги от МВР Георги Николов–Мечката и Найден Милков създава скандалната паралелна структура на ОД на МВР, наречена "Първа частна милиция". ПЧМ просъществува точно три години и името й се свързваше основно с брутален рекет върху бизнеса.

През годините Рали Пенков има обща фирма с Николай Попов–Чайника, съдружник на наркобоса Димитър Желязков–Очите. През 2005 г. срещу концесионера на плажа в Обзор бе извършено покушение с цел да бъде убит. Погрешка обаче загинаха съпругата и детето му. Джипът му беше взривен пред хотел "Хелиос бей" в Обзор. Сега Пенков живее с друга жена, от която има и дете.

Facebook logo
Бъдете с нас и във