Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдебен изпълнител продава небостъргач в строеж

Небостъргач в строеж е сред имотите, които се продават от съдебен изпълнител в Пловдив. Билдингът се намира на парцел от 7,7 декара на Асеновградско шосе 4. Теренът е част от 17,6 декара, планирани за изграждането на жилищен комплекс с търговски център и офиси.


Сградата трябва да бъде висока 22 етажа, но строежът е спрял на 16-ия етаж и на кота нула при подземните гаражи. Небостъргачът се предлага на цена 12,6 млн. лв., а оферти се приемат до 20 септември.


Проектът за комплекса е създаден и започнат преди икономическата криза. Цената на земята тогава е била 100-120 евро/кв. м, а в момента е паднала до 50 евро/кв. м. В близост до недостроения имот е Колодрумът, който трябва да бъде огромна многофункционална зала, но тя също не е довършена. Тук е и жилищният комплекс на фалиралата фирма Рея 96, заради която изгоряха десетки семейства със суми от стотици хиляди левове.


Парцелът заедно с частично построена сграда се продават от съдия-изпълнител заради дълг на собственика Глобъл лизинг консулт енд практис към Българската банка за развитие (ББР). Имотът е ипотекиран за 5,5 млн. евро.


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във