Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдебен маратон днес в българските магистратури

Специализирания наказателен съд заседава по делото срещу групата “Килърите 4”. Обвиняеми по делото са Мариян Атанасов, Ивайло Симеонов, Вергил Славов, Александър Йорданов, Йосиф Йосифов. Те са обвинение за организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел убийства..

Друг състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Албена Черими и Емил Костадинов, обвинени за образуване на организирана престъпна група, която извършва дейност по набиране, транспортиране, укриване и приемане на бременни жени с цел продажба на децата им. Според прокуратурата, те са убеждавали бременните жени да продадат децата си срещу сумата между 3 000 и 5 000 лв. Впоследствие новородените са били продавани на гръцки семейства за сумата между 30 000 и 40 000 евро, в зависимост от пола на бебето (за момчета се е плащало повече). Схемата на канала за продажба на бебета е работела на територията на България и Гърция.

По друго дело в специализирания съд са обвинени Кирил Томов, Милен Василев, Виктор Боцев, Габриел Боцев, Иван Атанасов, Георги Керацов, Николай Симеонов, Красимир Кръстев, Димитър Петков, Иван Кръстев, Емил Иванов, Георги Златков, Ангел Стефанов. Те са подсъдими за организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел разпространение на наркотични вещества..

Окръжният съд в Пазарджик ще гледа дело за неимуществени вреди, съобщават от администрацията на съда. Делото е образувано по искова молба от мъж против Прокуратурата на Република България. Искът е за заплащане на сумата от 30 000 лв. - неимуществени вреди по време на досъдебното и съдебно производство за престъпление по чл.311 от НК. Допуснато е изслушването на съдебно-медицинска и съдебно-психиатрична експертизи. Това е първо заседание по делото. Съдия-докладчик е Елеонора Серафимова.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във