Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдебен маратон в София и в страната

Софийски апелативен съд ще разгледа днес по същество делото, по което обвиняеми са Валентин Димитров, Георги Рогачев, Пламен Василев, Георги Ненков, Иванка Диловска и Илко Йоцев. Те са обвинени за безстопанственост при управлението на „Топлофикация” – София..

Софийски апелативен съд ще разгледа мярката за неотклонение на Цветан Евстатиев, който е обвинен за убийството на общинския служител от Берковица Стефан Весков. На 19 октомври вечерта Евстатиев и Весков играли карти заедно с още двама жители на Берковица. След скарване Стефан Весков бил пребит от Евстатиев, а няколко часа по-късно починал в болницата.

14 състав на Софийски градски съд ще заседава от 10:00 часа по дело за причиняване на смърт по непредпазливост - обвинение по чл.123 Наказателния кодекс. Делото е за падналата плоча на строежа на столичния бул. „България”.

Пловдивският апелативен съд ще се разгледа жалбата на Орхан Я.- мъжът, който предизвика гонка с полицията, при която пострадаха двама полицаи в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на регионалната магистратура. Жалбата на Орхан Я. е срещу наложената му мярка за неотклонение „Задържане под стража” и ще бъде разгледана от Пловдивския апелативен съд.

Срещу Орхан Я. са повдигнати 3 обвинения по чл. 342 ал.3, чл.325 ал.2 и чл. 269 от НК.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във