Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдебната битка между емира на Дубай и принцеса Хая продължава през ноември

Следващото заседание от съдебната битка между емира на Дубай Мохамед бин Рашид ал Мактум и една от съпругите му - принцеса Хая - в Лондон беше насрочено за 11 ноември. Решението беше взето вчера след двудневно предварително заседание пред лондонския Висш съд, на което страните изложиха претенциите си, предаде Франс прес.

Във вторник 45-годишната принцеса Хая поиска мярка за защита от принудителен брак по отношение на едно от двете й деца с емира. Дъщерята на покойния йордански крал Хюсеин поиска също мярка за защита от издевателства, както и попечителство върху децата - момиче на 11 години и момче на 7.

Емирът, който не присъства в съда и беше представляван от адвокатите си, поиска децата му да бъдат върнати в Дубай. На заседанието бяха допуснати единствено представители на британски медии. От 2004 г. принцеса Хая е шестата съпруга на 70-годишният владетел на Дубай.

След частно заседание, състояло се по-рано през юли, принцесата и емирът разпространиха комюнике, в което потвърдиха, че са страни в съдебна процедура, свързана с децата им. "Тези процедури засягат благоденствието на двете деца от брака им, а не се отнасят до въпроси, свързани с развод или финанси", се посочва в комюникето.

Facebook logo
Бъдете с нас и във