Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдебната реформа се очаква с най-голямо желание от българското общество

Съдебната реформа се очаква с най-голямо желание от българското общество. Това каза от парламентарната трибуна министърът на правосъдието Екатерина Захариева, по време на представянето на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, който предстои да бъде разгледан на първо четене в пленарна зала. „Предлаганият законопроект беше изработен с участието на всички заинтересовани страни”, посочи министър Захариева.

Тя уточни, че съгласно правилата на Съвета за съдебната реформа, в работните групи са били поканени представители от всички политически партии. „Това е една от причините, законопроектът, който е на вашето внимание, да получи такова голямо мнозинство в Правната комисия, което се надявам да видим и днес залата”, коментира правосъдният министър.

Според нея, ако промените в закона бъдат подкрепени с широко мнозинство, това ще бъде знак към българското общество за наличието на широка политическа подкрепа за реформа в съдебната система. „Считам, че предложложеният законопроект е балансиран, но обясних пред парламентарната Правна комисия част от съображения, които бяха посочени”, обясни министър Захариева. „Целият законопроект е изработен с голямо внимание. Отразява много пълно и доразработва разпоредбите в Конституцията”, допълни още тя

Facebook logo
Бъдете с нас и във