Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдят двамина, държали амфетамин, марихуана и кокаин

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо И.Р., на 33 г., и А.А., на 27 г., за това, че на 27.04.2021 г., в гр. Асеновград в съучастие като извършители държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – амфетамин, кокаин и марихуана, на обща стойност 32 086 лева – престъпление по Наказателния кодекс.

И.Р. и А.А. се познавали от няколко години. Те били в приятелски отношения. От 2020 г. двамата се занимавали с разпространение на наркотични вещества на зависими лица в Асеновград и околните села. По този начин се снабдявали със значителни парични средства.

И.Р. и А.А. били наел гараж в Асеновград, където разфасовали наркотиците на дози в полиетиленови пликчета.

На 27 април 2021 г. двамата отново се снабдили с общо 1740,754 грама различни наркотични вещества – марихуана, амфетамин и кокаин. Готовите дози  укрили в избено помещение към жилището на И.Р. и в наетия гараж.  Когато отишли да вземат готовите дози, за да ги продадат на наркозависими лица, те били задържани от полицейски служители.

Спрямо двамата обвиняеми е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предвиденото от закона наказание по повдигнатото обвинение на И.Р. и А.А. е от 2 до 8 години  лишаване от свобода и глоба от  5000 лева до 20 000 лева.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Facebook logo
Бъдете с нас и във