Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдят две жени, продавали марихуана от дома си

Окръжна прокуратура - Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу две жени – на 20 г. и на 25 г. от Варна, за държане с цел разпространение на наркотични вещества в съучастие и през продължителен период от време – престъпление по член 354а, ал. 1 от НК.

Деянието било извършвано в периода от януари до юни 2019 г. Незаконната дейност М.Д. и Р.Р. осъществявали от апартамент в ж.к. „Св. Иван Рилски“, където живеели съвместно. В комуникацията си с клиентите те използвали кодирани съобщения. Желаещите да закупят наркотични вещества се обаждали предварително на мобилен телефон. В разговора споменавали реплика от рода на „дали да мина за 15 мин“, което означавало, че искат марихуана за 15 лева. След това, на посочения адрес, една от двете жени давала топче от фолио с марихуана и надпис съответстващ на заявената в разговора стойност. Обвиняемите вземали посочената сума в лева и клиента си тръгвал.

В хода разследването на случая са установени клиенти, закупували наркотични вещества от М.Д. и Р.Р. При претърсването, от дома на двете жени били иззети 22 бр. топчета алуминиево фолио, съдържащи марихуана, върху които имало изписани различни стойности – 5, 10 и 15. Освен това били намерени допълнителни количества от същия наркотик, подготвен за разфасоване в празни пакетчета, и две електронни везни.

Обвиняемите били безработни, без криминални прояви и неосъждани.

Предстои делото срещу наркоразпространителките да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във