Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдят експолитика и бизнесмен Стоян Колев за престъпни схеми

Един от по-първите хора на СДС в Бургаско и доскорошен крупен предприемач от Айтос Стоян Колев ще се изправи пред Окръжен съд - Бургас по три различни обвинения за измами. Ако бъде признат за виновен по най-тежкото – неплащането на данъци в размер на 346 026 лв. чрез фиктивни сделки с имоти, Колев може да получи от 3 до 8 години затвор. Освен това е заплашен и от конфискация на цялото имущество.

Колев бе собственик на хлебозавода в Айтос и на верига магазини „Перла“, но заради сериозни финансови проблеми загуби промишленото си предприятие. Стоян Колев е прехвърлил на своя служителка апартамент и 3 магазина в Карнобат за да не бъдат те конфискувани от държавата заради неплатените налози. Всичките инкриминирани сделки са били извършени в края на 2014 г. Освен това бизнесменът е укривал данъци в особено големи размери за период от близо 2 години - между 2012 до 2014 г.

Стоян Колев умишлено е забавил и обявяването на фирмата си във фалита и в продължение на 7 месеца през 2014 г. е подавал документи в НАП с невярно съдържание, в които твърдял, че дружеството няма задължения.

Само преди няколко месеца Върховният касационен съд го призна за виновен за причиняването на смърт на пътя и бизнесменът бе осъден условно на две години и половина затвор с 5-годишен изпитателен срок и бе лишен от правото да управлява автомобил в течение на 5 години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във