Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдят жена за хулигански действия и причинени телесни повреди

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда за извършени хулигански действия и причиняване на телесна повреда на повече от едно лице. На 31 октомври  2020 г., около 19,30 часа, обвиняемата К. Л. влязла в магазин „Фантастико“ на бул. „Никола Мушанов“ в София без предпазна маска, каквато се изисква във връзка с разпоредбите за предотвратяване на разпространението на КОВИД-19 в търговските обекти.

След като зам.-управителят на магазина й направил забележка, тя започнала да го обижда и му нанесла удар с ръка в областта на лицето, след това го ударила и с пластмасова бутилка от безалкохолна напитка. Обвиняемата нападнала и друг служител на магазина като го ударила с юмрук в лицето.

Я. Г., която била клиент в магазина и станала свидетел на деянията на К.Л., й направила забележка че е без маска, а 24-годишната жена я ударила в лицето, скубала я и я издрала с нокти. И на тримата пострадали в следствие на ударите на К.Л. са причинени леки телесни повреди -престъпление по НК.

По време на разправията обвиняемата е извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост – крещяла обидни думи по адрес на П.Х., Я. Г. и И.Ц. и съборила изложена за продажба стока по рафтовете на магазина, замерила П.Х. с тарелка с риба, като това е извършено в магазин в присъствието на служители и клиенти.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Предстои делото срещу К.Л. да продължи в Софийски районен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във