Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдят жена за умишлено предизвикана катастрофа с пострадала пешеходка

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 48-годишната М. Д. Тя е предадена на съд за това, че в Пловдив, на бул. „Пещерско шосе“, при управление на лек автомобил марка „Волво“, е нарушила правилата за движение по пътищата и умишлено е причинила средна телесна повреда на 31-годишната П. А., довела до разстройство на здравето й – престъпление по Наказателния кодекс.

На 30 юни 2021 г. М. Д. посетила магазини в Пловдив, след което се качила в автомобила си и потеглила по бул „Пещерско шосе“ в града. По това време П. А. се намирала на пешеходна пътека на булеварда. Въпреки че я е видяла, М. Д.  отклонила колата и нарочно преминала в платното за насрещно движение без да намалява скоростта. Там се намирала П. А. и в този момент М. Д. я блъснала с автомобила си.

От удара пострадалата се превъртяла и паднала на тротоара. М. Д. продължила движението си още няколко метра и спряла. Тя се приближила към пострадалата пешеходка, като към нея тръгнал и друг свидетел на катастрофата. М. Д. му казала да не я пипа, тъй като е „нефелим“ т. е. човек без душа.

Двете жени не се познавали. Водачката на автомобила е била тествана за алкохол и наркотици, като пробите й били отрицателни. Пострадалата е била откарана в болница и е установено, че е получила средни телесни повреди. В хода на разследването е изготвена комплексна съдебно-психиатрична експертиза, от чието заключение е видно, че обвиняемата не страда от психично заболяване.

Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във