Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдят мъж, дал подкуп, за да не бъде санкциониран за нарушение на пътя

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Т. А., на 31 г. Той е предаден на съд за това, че на 24 януари 2021 г., в Пловдив, е дал подкуп  на длъжностни лица – полицейски служители, за да не извършат действия по служба - да не му съставят акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата. Престъплението е квалифицирано по Наказателния кодекс.

На 24 януари 2021 г., в Пловдив, около 11,50 часа, на ул. „Коматевско шосе“, двама полицейски служители осъществявали контрол на движението в района на Коматевския транспортен възел. Те забелязали  лек автомобил „Тойота Корола“, който се движел без включени светлини, а водачът Т. А. бил без поставен обезопасителен колан. Полицейски служител подал сигнал със стоп-палка за спиране на колата.

Същевременно, Т. А., като водач на лекия автомобил „Тойота Корола“, действително не ползвал обезопасителен колан, движел се без задължително включени светлини през деня, не носел свидетелство за управление и за регистрация на моторно превозно средство, както и контролен талон. Единият от полицейските служители му посочил допуснатите нарушения и поискал документите. Т. А. предал само личната си карта. Той не носел шофьорската си книжка и другите документи на колата. За да не му бъде съставен акт за административно нарушение, Т. А. решил да даде подкуп и оставил 20 лева на арматурното табло пред предната дясна седалка на полицейския автомобил. Служителите на МВР не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай.

Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Facebook logo
Бъдете с нас и във