Параграф22 Weekly

§22 Новини

Съдят мъж от "Столипиново" за смъртта на куче

Жителят на Столипиново - 51-годишният Йордан Величков, с прякор Чипиша, промушил с нож любимеца на квартала пред очите на 9-годишно момиче. Той е обвинен в жестоко отношение към кучето и го заплашва затвор от 1 до 3 години, както и глоба от 2000 до 5000 лева, съобщи Районната прокуратура в Пловдив.


Драмата се разиграла в "Столипиново" на 8 ноември 2013 г. Стефан Емилов живеел със семейството си на ул. "Сокол" в квартала. Преди 2 г. той си взел куче - кръстоска, и го кръстил Балкан. Мъжът гледал животното в колиба до блока, без да го връзва.


Кучето не било агресивно и децата от квартала си играели с него. Често то нощувало в блока пред входната врата на стопанина си и семейството му.


В деня на произшествието обаче, Чипиша се връщал пиян в дома си от местно заведение и Балкан се нахвърлил върху него с лай и го ухапал. Мъжът се ядосал, отишъл да вземе нож и тръгнал да търси кучето. Когато го намерил, го намушкал първо в гръбнака, а после отляво на гръбначния стълб, одирайки и кожата му.


Жестоката саморазправа видяла 9-годишната Анка - внучка на Стефан Емилов, която отивала да играе. Момиченцето се уплашило от шуртящата от кучето кръв и от безпомощното му жално квичене в часовете преди да умре.


Според вещото лице смъртта на животното е настъпила по особено мъчителен начин.


Пред магистратите Великов се призна за виновен. Той е осъждан, женен, без образование и безработен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във