Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдят мъж, откраднал банкова карта и изтеглил почти 6000 лева от нея

С обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Добрич 43-годишният Д. К., който при условията на опасен рецидив извършил кражба от частен дом, и при условията на продължавано престъпление използвал чужда банкова карта без съгласието на притежателя й и изтеглил значителна сума пари, ще бъде съден. Той е привлечен към наказателна отговорност за престъпления по НК.

На 8 август 2021 година Д. К. се промъкнал в къща, намираща се в град Добрич, влязъл в нея през незаключена входна врата и отнел различни вещи - четири мобилни телефона, таблет, калъфче с документи, както и две банкови карти, към една от които имало залепена бележка с ПИН кода й. След това необезпокояван от никого обвиняемият напуснал дома на пострадалите мъж и жена.

Имайки у себе си банкова карта с код, 43-годишният мъж решил веднага да я използва и да изтегли пари от нея. За времето от 6:40 часа до 11:10 часа на 8 август 2021 г., в три населени места –Добрич,  Варна и с. Стожер, Д.К. използвал общо 25 пъти дебитна карта, като успял да изтегли от нея сумата от 5851,49 лева без знанието и разрешението на нейния собственик.

Обвиняемият по случая е криминално проявен и е осъждан. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Добричкия окръжен съд. Ако бъде признат за виновен за извършената кражба, той може да получи наказание „лишаване от свобода“  за срок от две до десет години, а за използването на чужд платежен инструмент може да бъде наказан с „лишаване от свобода“  за срок от две до осем години, както и глоба до двойния размер на получената сума.

Facebook logo
Бъдете с нас и във