Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдят мъж, шофирал след употреба на алкохол и наркотици и използвал чужди регистрационни табели

Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Даниел Г., за това, че управлявал возило с концентрация на алкохол в кръвта от 2,99 промила, установено по надлежния ред.

На 24 ноември 2019 г., около 20.00 ч., в София, по бул. „Цариградско шосе“, обвиняемият Даниел Г. управлявал лек автомобил, когато полицейски служители при Първо РУ на СДВР му подали звуков и светлинен сигнал да спре. Обвиняемият не се подчинил, но след кратко преследване с патрулния автомобил спрял.

Полицейските служители предприели проверка и попитали Даниел Г. употребил ли е алкохол или наркотични вещества. Той признал, че е пил алкохол и е пушил марихуана. На място пристигнали служители при отдел „Пътна полиция“ - СДВР, които тествали Даниел Г. с техническо средство „Алкотест Дрегер 7410+“, което отчело съдържание на алкохол в издишания от обвиняемия въздух 2,99 на хиляда. След това проверили обвиняемия за употреба на наркотични вещества с техническо средство „Drug test 5000“, като уредът отчел положителна проба за употреба на наркотично вещество – канабис.

На обвиняемия бил издаден талон за медицинско изследване, като същият не дал проби за изследване. В хода на полицейската проверка било установено и че поставените на автомобила на задържания регистрационни табели са били издадени наа друго МПС. Местопроизшествието било посетено от дежурна оперативна група при Първо РУ - СДВР, автомобилът на обвиняемия бил иззет.

Предстои наказателното производство срещу Даниел Г. да продължи в Софийски районен съд.   

Facebook logo
Бъдете с нас и във