Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдят мъж за многократно теглене на пари от чужда дебитна карта

Д.М. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Варна за многократно теглене на пари от чужда дебитна карта без съгласието на притежателя й  - член 249, ал. 1 от НК, като деянието е извършено в условията на продължавано престъпление. В периода март – юни 2020 година Д.М. се сдобил по неустановен към момента начин с карта за зареждане на гориво, издадена на частна фирма, и с банкова карта на физическо лице.

Първо, обвиняемият се сдобил с карта за зареждане на гориво. Той се възползвал от платежния инструмент като успял да зареди своя и чужд автомобил с гориво на обща стойност 243,89 лв. По-късно, Д.М. се сдобил и с банкова карта и извършил общо 12 нерегламентирани трансакциите с нея. На банкомат обвиняемият изтеглил първо 10 лева, след това 100 лева, а после четири пъти по 400 лева. Опитал още веднъж да тегли, но трансакцията била неуспешна. След това, 31-годишният мъж се отправил към бензиностанция, където заредил гориво на стойност 141,90 лева и опитал да заплати сметка с банковата карта. Трите опита на Д.М. били неуспешни и накрая той заплатил в кеш. Последвали още две успешни трансакции на обща стойност 60 лева.

По записи на видеокамери, Д.М. бил установен като извършител на престъплението. В продължение на три месеца и половина обвиняемият е използвал 15 пъти два различни платежни инструмента без съгласието на титулярите им, като общата сума на извършените трансакции е 2013,79 лева.

31-годишният мъж е осъждан. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във