Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдят мъж за опит за грабеж

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт спрямо С.С., на 27 г. за това, че в Пловдив, при условията на опасен рецидив, е направил опит да отнеме чужди движими вещи - метални джанти за автомобил и шевни машини, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини. Престъпление по Наказателния кодекс.

Пострадалият 77-годишен мъж живеел сам в къща в краен квартал в гр. Пловдив. Той си бил закупил ретро автомобил „Волга“. Паркирал колата в двора.

На 12 януари 2022 г. С. С. влязъл в имота. Той познавал собственика. С.С. му казал, че иска да купи ретро колата за 30 лв. Собственикът отвърнал, че може да продаде автомобила за повече пари и го предупредил да си върви. С. С. се ядосал, започнал да удря и блъска пострадалия, повтаряйки, че ще се върне и ще вземе колата. Заплашвал го, че ако откаже ще му се случи нещо лошо. Пострадалият се скрил на втория етаж на къщата, а по-късно и при съседи. Бил много уплашен. Не след дълго С.С. отново се върнал и разбил катинара на входната врата. От двора взел шевни машини, джанти за автомобил, качил ги на колелото и си тръгнал. По-късно е бил установен и задържан от полицията. С.С. е осъждан.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Facebook logo
Бъдете с нас и във