Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдят мъж за прекурсори и производство на метамфетамин

Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 31-годишния Д.А. за това, че без надлежно разрешително, държал с цел разпространение прекурсори и материали за производство на високорискови наркотични вещества (метамфетамин) - престъпление по чл. 354а, ал.1 изр.2 от НК.

На 21 декември 2018 г., в района на магазин за хранителни стоки на  улица „Бяла Черква“ във Варна, обвиняемият бил проверен от полицейски служители, изпълняващи патрулна дейност. По време на проверката било установено, че Д.А. държи две шишета „Толуол“, пакет с червено прахообразно вещество – червен фосфор, и електронна везна. При предаването на веществата, 31-годишният мъж заявил намерението си да ги продаде.

В рамките на проведеното досъдебно производство било установено, първоначално с експертна справка, а впоследствие и с експертиза, естеството и предназначението на предадените вещи. По електронната везна били открити следи от метамфетамин.

Толуолът и червеният фосфор се използват за производство на наркотици и са поставени под контрол по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите.

Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане по делото срещу обвиняемия Д.А. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във