Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдят общ работник, причинил телесна повреда на медсестра

Районна прокуратура - Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В.Д., привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по НК.

Обвиняемият В.Д. заемал длъжността „общ работник“ в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Благоевград. През февруари 2019 г. главната медицинска сестра Н. М. подала рапорт, в който се посочвало за неизпълнение от страна на обвиняемия В.Д. на трудовите му задължения.

На 28 януари 2021 г. Н. М. била на работа в поликлиниката. Докато вървяла към сградата на пулмологичното отделение обвиняемият я приближил и й нанесъл удар с ръка в областта на лицето. Пострадалата извикала и вследствие на загуба на равновесие паднала на земята. В следващия момент В.Д. силно я ударил с крак в областта на гърдите, навел се над нея и стиснал шията й с ръце.

Пострадалата била открита от колеги, които й оказали спешна медицинска помощ.

В приложената към досъдебното производство медицинска документация са описани причинените на Н. М. травматични увреждания - сътресение на мозъка, контузии в областта на главата и на гръдния кош, фрактура на ребро, отток и кръвонасядания.

Предстои делото срещу обвиняемия да продължи в съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във