Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдят румънски гражданин за измама в игрална зала

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу румънски гражданин за измама. Обвинението срещу А.Л. е за това, че на 06.09.2019 г. в гр. Велико Търново, в игрална зала, при условията на повторност в немаловажен случай, с цел да набави за себе си имотна облага, при извършване на обмен на валута, възбудил заблуждение у двама  служители, с което причинил на дружеството, за което работят,  имотна вреда в размер на 400 лв., представляваща разликата между предадената и върнатата сума – престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 4, вр. чл. 209, ал. 1 вр. чл. 28 от НК.

А.Л. е осъждан с 2 влезли в сила присъди за извършени измами на територията на Р. България. Измамите извършвал по идентичен начин – посещавал игрални зали в различни градове на страната и заявявал на служителите, че желае да му бъде обменена валута. При демонстративното броене на получените от тях български лева, незабелязано скривал част от банкнотите. След това заявявал, че се отказва от обмяната и връщал парите, но без укритите.

На 06.09.2019 г., А.Л. решил да извърши поредната си измама. Посетил игрална зала в гр. Велико Търново, където играл и загубил определена сума пари. След това отишъл на бара при двете крупиета и поискал да му обменят сумата от 650 евро в български лева. Дал им 650 евро. Докато проверявал пачка с банкноти по 20 лева на обща стойност 1000 лева, които му дали, незабелязано отделил 400 лева и ги прибрал в джоба си. Веднага след това, под предлог, че иска по-едри банкноти се отказал от обмяната и върнал пачката, но без скритите пари.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във