Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдят руски гражданин за фалшив румънски паспорт и за незаконно влизане в България

Районната прокуратура във Варна предаде на съд руския гражданин Маирбек К. за използване на преправен документ за самоличност, за незаконно влизане в България, както и за опит да напусне страната ни.

В периода от 28 септември до 1 октомври миналата година в условията на продължавано престъпление 28-годишният жител на руския град Грозни представил пред служител на ГКПП – село Лесово и във Варна паспорт по образец на Република Румъния. Преправеният документ бил издаден на името на румънски гражданин. Със същия документ Маирбек К. се легитимирал и пред служител на ГКПП – летище Варна. С това извършил продължавано престъпление по член 316, във връзка с член 308, ал. 2 от НК. Това деяние се наказва с лишаване от свобода до 8 години.

На 28 септември 2019 г. подсъдимият преминал границата на Република България в село Лесово без разрешение на органите на властта. На 1 октомври м. г. направил опит да премине през ГКПП на летище Варна, като излезе през границата на страната.

Продължаваното престъпление по член 279, ал. 1 от НК останало недовършено по независещи от дееца причини. То се наказва с лишаване от свобода до 5 години и глоба до 100 до 300 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във