Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдят Слав Р. за кражба и за противозаконно използване на чужди банкови карти

Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Слав Р. Той е обвинен за това, че противозаконно отнел пари и други движими вещи (на обща стойност 610 лева) от фризьорско ателие в град Стралджа, област Ямбол. Кражбата е осъществена за времето от 22 февруари 2020 г. до 27 февруари 2020 г., чрез разбиване на входна врата. Престъплението е квалифицирано като е извършено при условията на опасен рецидив.

Слав Р. е обвинен и за това, че противозаконно е използвал чужди платежни инструменти – банкови карти, без съгласието на титулярите им. Престъплението е осъществено на 27 февруари 2020 г. в град Стралджа, област Ямбол.

По време на разследването е установено, че обвиняемият е забелязал, че фризьорското ателие е било затворено. Взел решение да проникне в него и да извърши кражба. Разбил входната врата и противозаконно отнел движими вещи, сред които били и банкови карти, собственост на мъж и жена. Обвиняемият научил и кодовете за тях, след което използвал платежните инструменти. Извършил е три транзакции от банкомат в град Стралджа, изтегляйки общата сума от 1200 лева.

Окръжен съд – Ямбол е насрочил заседанието си за 17 септември 2020 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във