Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдят талант, измайсторил фалшив номер на колата си и прекосил цяла България

Автоджигит от село в близост до гр. Нови пазар, който се опитал да премине граничния пункт Промахон на влизане в Гърция, днес стана истинска атракция с показанията си за съдебния състав на Районен съд - Петрич, председателстван от съдия Божана Манасиева. Сомадин Шукриев се яви на съкратеното съдебно дело заедно с жената, с която живее в момента на съпружески начала - Диана Петрова. Шофьорът е обвиняем по чл. 378 от НПК и се призна за виновен. Той е задържан на ГКПП - Промахон, след установено нарушение с регистрацията на управлявания от него лек автомобил Рено, сочи Струма.

На 5 октомври 2014 г., гранични полицаи констатирали, че има съществено разминаване между предните и задните регистрационни номера на шофираната от подсъдимия лека кола. Просто предните номера не отговаряли като комбинация от цифри и букви на поставените отзад. След внимателно вглеждане проверяващите установили, че табелата отзад е и саморъчно направена. В залата подсъдимият даде подробно описание за начина, по който е направил фалшивия номер на колата си. Той събрал стари табели и започнал да изрязва от тях цифри.

Така сглобил номер, който да наподобява на оригиналния. Но колкото и да търсил цифрата 3 от стари регистрационни табели, той не я открил и я заменил с 2. Така се получил и номерът, с който пропътувал половин България. Едва на граничния пункт измамата лъснала. Граничните полицаи задържали автомобила и с протокол за доброволно предаване му иззели и номерата. Днес, обаче стана ясно, че автоджигитът не е истинския му собственик. Той купил колата от друг свой съселянин, който не я е прехвърлил на негово име.

Установено било още, че първият продавач на колата заминал за Турция, като оставил пълномощно на сина си че може да я кара, но не и да я продава. През това време возилото било обаче препродадено няколко пъти на различни хора, докато накрая се отзовала в ръцете на подсъдимия. Въпреки всичко той я карал без да му мигне окото и проверяващите от КАТ успели да му съставят актове с четири глоби по 50 лева всеки преди Сомадин Шукриев да реши да замине на гурбет при баща си в Гърция. Тогава обаче някой му откраднал единия регистрационен номер. За да успее да спази срока за започване на работата в чужбина, самоукият талант се принудил сам да си измайстори липсващия номер.

Заради тежкото му семейно положение и предвид изложените обстоятелства, съдът го призна за виновен и му наложи глоба от 200 лева. Решението на съда може да се обжалва в 14 дневен срок пред Окръжен съд – Благоевград. В кулоарите подсъдимият каза, че няма да обжалва, а заедно с жена си отиват на гурбет в Гърция. С парите, изкарани от ангарията, двамата ще подпомагат многолюдната си фамилия. Той и съпругата му чакат дете, а от предишните си връзки имат общо 3 деца. Съпрузите бяха толкова щастливи от решението на съда, че се прегърнаха и се целунаха на излизане от зала.

Facebook logo
Бъдете с нас и във