Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдят водач на "Порше Кайен" за шофиране след употреба на кокаин

Районна прокуратура – Благоевград е предала на съд Н.К. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК. Обвиняемият Н.К. (на 49 години) е правоспособен водач, многократно санкциониран по административен ред за нарушения на Закона за движението по пътищата.

Около 10 ч. на 29 април 2020 г., след употреба на високорисково наркотично вещество, той предприел управление на лек автомобил м. „Порше Кайен“, като се движел по бул. „Св. Димитър Солунски“ в гр. Благоевград. Колата му била спряна за проверка от автоконтрольори, които го тествали за употреба на алкохол и наркотици. Пробата на едно от техническите средства отчела положителен резултат за употреба на кокаин. Бил му съставен акт за установяване на административно нарушение, който мъжът подписал без възражения. На основание заповед за прилагане на принудителна административна мярка, временно му било отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство.

Употребата на кокаин значително повлиява концентрацията и движенията на водача. Управлявайки МПС под въздействие на наркотика, обвиняемият поставил под риск живота и здравето на всички участници в движението.

Предстои наказателното производство срещу Н.К., който има предходно осъждане, да продължи в съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във