Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдия Цвета Попова освободи рецидивиста Темелков с невероятен мотив

Култовият бургаски престъпник Румен Темелков обяви в съдебната зала, че не е извършил никакъв грабеж в ж. к. „Славейков”, а е бил натопен от „метадонови наркомани”. Рецидивистът представи пред съдия Цвета Попова бележка, според която спечелил сумата от 7 500 лв. По думите на неговия защитник Радостин Пенев нямало логика Темелков да удари и нападне човек до Руската гимназия 2 часа по-късно за 50 лв.

Адвокатът дори стигна по-далеч, описвайки пострадалите като „двама наркомани, които след като се напили с ракия, излезли да си купят пико”. Според адвокат Пенев пострадалият нямал 50 лв. в джоба и обвинението било скалъпено, възмущава се Флагман.

Самият Темелков дойде в съдебната зала с анцуг на италианския Милан. Веднага щом забеляза журналистите, той нахлупи черна качулка и се скри зад съдебната охрана. Самозабравилият се рецидивист си позволи да изиска от съдебния състав да бъдат иззети бележниците и химикалите на пишещите в залата, защото „заради тях ме търсят от полицията”. Подобна безпрецедентна мярка не си позволи и босът Димитър Желязков – Очите, чийто гардове преди години проверяваха щателно записките на колегите и задраскваха, каквото не им харесва, но никой не си и помисли да изземе бележниците на журналистите.

Въпреки, че за престъплението, в което е обвинен, бургазлията може да получи от 5 до 15 години затвор, след по-малко от 10 минути размисъл съдия Попова освободи Темелков. Това решение явно се оказа неочаквано дори и за неговия адвокат, който само преди минути поиска по-лека мярка по усмотрение на съда. Магистратът мотивира решението си с липсата на доказателства, че Темелков е взел въпросната сума, удряйки с юмрук в главата единия от свидетелите.

Източници на Флагман.бг от Икономическа полиция разкриха, че от няколко години върви търговия с бележки, показващи печалби от игрите на „Еврофутбол”. Те са непроследими и се продават за 1-2% от стойността на печалбата. През 2011 г. беше бумът на този бизнес. Тогава професионални спортисти ги изкупуваха, за да докажат пред НАП високия си стандарт на живот.

Facebook logo
Бъдете с нас и във