Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдия Димитрина Ангелова стана зам.-шеф на СГС, отговарящ за СРС

Най-много и най-фрапиращи нарушения на Закона за специалните разузнавателни средства се извършват в София. Това заяви председателят на Националното бюро за контрол върху СРС Бойко Рашков пред журналисти по време на днешната работна среща за СРС, организирана от председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов и от главния прокурор Сотир Цацаров.

Пред медиите Бойко Рашков обясни, че надделява мнението във ВСС да бъде внесено искане за вземане на компетентно решение, което да позволи в Софийския градски съд да има специално назначен съдия, който преимуществено да се занимава с разрешаването на СРС. "Сега забелязваме, че по разрешенията са били ангажирани граждански съдии, а не наказателни. Човек, който дава разрешение за използване на СРС, трябва да има подготовка в областта на наказателното право", заяви Рашков.

И действително, на днешното си заседание, по предложение на и. ф. председателя на СГС Владимир Йорданов, ВСС назначи съдия Димитрина Ангелова за зам.-шеф, който ще се занимава основно със СРС-та.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във