Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдия-изпълнител пак продава къщата на фалиралия бизнесмен Никифор Кондев

За пореден път съдия-изпълнител извади на тезгяха за нова публична продан къщата на известния разложки бизнесмен Никифор Кондев. Това е поредната публична продан по искане на банка, към която мощният преди години бизнесмен има необслужван заем. Крахът на Кондев започна преди повече от година, когато комплексът му "Две реки" бе унищожен от гръмнало парно котле. Бизнесът му бе сринат до основи.

Първоначалната цена, от която сега ще тръгне наддаването на търга, е малко над 50 000 лева. Цената е за новопостроена двуетажна къща на ул. "Братя Каназиреви" в курортния град. За съжаление подобна участ сполетя голяма част от бизнесмените в Пиринско. Кондев, както много други, в бума на строителството се зае да гради с кредити хотели и къщи, разчитайки на притока на туристи. Кризата обаче нанесе жесток удар на строителните предприемачи най-вече в Банско и Разлог, които надцениха възможностите на градовете, пише Струма.

Липсата на работа и високата кредитна задлъжнялост обрекоха стотици фирми на финансов крах и невъзможност да обслужват банковите си заеми.
 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във