Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдия към митничарите: Жалко, че за дребни парички участвате в схемата!

"За всеки от вас има доказателства за съпричастност. Жалко, че за дребни парички сте се съгласили да участвате в схемата". Това каза апелативният съдия на Пловдив Евдокия Кемалова на шестимата арестувани, сред които има и митничари. Те днес обжалваха ареста си.

Всички са задържани за контрабанден внос на безакцизни цигари от Турция. В продължение на месеци те са пропускали тирове с тютюн и папироси през границата в Свиленград. Схемата е била добре отработена. Едните са подменяли документацията за стоката, другите са пропускали без преглед камионите, трети са чакали тировете и са ги ескортирали до складовете, от където цигарите са разпределяни за продажба.

Началникът на смяната на Капитан Андреево Красимир Добрев заяви, че е невинен. Той е обвинен в длъжностно престъпление, че е подменял пломби на тировете. Пред съда той заяви, че е накиснат и никакви пломби не са му зачислявани.

Сред задържаните има двама митнически инспектори, бизнесмен, с чиито камиони са прекарвани папиросите, има и граничен полицай. Бащата на Красимир Добрев - генерал Иван Добрев, който до скоро беше началник на Сухопътни войски, не вярва във виновността на сина си.

Един от адвокатите, Стефан Левашки, коментира извън залата, че на българските митници е пълен хаос, все едно не сме страна от Европейския съюз. Всичките шестима арестувани остават в ареста, реши Апелативният съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във