Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдия Нина Кузманова пусна под домашен арест шофьор, убил пешеходец в Пловдив

Окръжен съд-Пловдив пусна под домашен арест Милан Дивеков. 24-годишният младеж стана печално известен с това, че преди няколко дни прегази и уби 63 годишен пешеходец на зебра в пловдивския квартал „Кючук париж”. Той беше арестуван ден след инцидента, при разпит в КАТ.

Според очевидци момчето е шофирало бясно с над 100 км. в час, но според адвоката на обвиняемия е карал със скорост между 50-70 км. в час.

Прокурор Тодор Павлов поиска постоянен арест за поредния убиец на пътя, съдия Нина Кузманова обаче отсече, че Милан не е обществено опасен и няма опасност да с укрие.

Попитан за коментар, прокурор Попов каза само: „Изумен съм. Такива шофьори превърнаха зебрите в ешафод за добросъвестните пешеходци. Нищо няма да го спре да яхне нова, бърза машина и поредният пешеходец да бъде ликвидиран”. Държавният обвинител подчерта, че Милан е взел книжка през 2009 г. Санкциониран e многократно. Три пъти  му е отнеман контролния талон за превишена скорост, а от 2011 до 2015 година следват още пет нарушения на Закона за движение по пътищата. Последният му акт е бил през месец май т.г., включително и отнемане на контролния талон.

Единствените думи на младежа бяха „Съжалявам”.

Държавното обвинение ще обмисли дали да обжалва наложената мярка пред Апелативен съд-Пловдив.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във