Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдия от Видин издаде нова книга "Изкушението Темида"

"Изкушението Темида" е новата книга на дългогодишния съдия и бивш председател на Видинския окръжен съд Цветан Кръстев. В нея са събрани негови публикации, излизали през последните пет години на страниците на вестник "Видин". Част от тях са посветени на работата на прокуратурата и на главния прокурор Иван Гешев.

"Това ми е любима тема, защото ако искаме да имаме правосъдие в България, колкото и някои да се опитват да ни убеждават, докато г-н Гешев е начело на Върховна касационна прокуратура, съм убеден, че ние присъди по високите етажи на властта няма да имаме... Докато е този Висш съдебен съвет /ВСС/ няма как да бъде освободен. Виждате, правят се разни фокуси, колкото да може да се забави във времето. Но този ВСС, който го е избрал с такова мнозинство, просто няма как да го освободи. В това съм абсолютно убеден. Аз мисля, че сегашното управление просто сгрешиха, трябваше да тръгнат с промяна във ВСС. Това можеха да го направят, там не е необходимо да се пипа Конституцията", сочи БНР.

Освен материали на правна тематика, в "Изкушението Темида" са събрани и статии за видинския съд и за съдиите, от които Цветан Кръстев казва, че се е учил на право. Сборникът излиза пет години след книгата "За времето, когато бях съдия и преди това", в която дългогодишният магистрат проследява историята на съда, промените в обществено-политическия живот и работата си като съдия.

Представянето на книгата "Изкушението Темида" ще се състои на 8 април, когато Цветан Кръстев ще отбележи и своята 75-годишнина. Събитието ще започне от 17:30 часа в залата за изяви на видинската библиотека.

Facebook logo
Бъдете с нас и във