Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдия Петрова отложи делото за убийството на бизнесмена Стоян Стоянов, прокурори си правят отвод

Съдия Петя Петрова, която гледа делото за убийството на бизнесмена Стоан Стоянов, не пожела да въведе в процеса „Гранити" резервните защитници и отложи началото на процеса, предаде "Флагман". Делото трябваше да тръгне отново за втори път с четвърти съдебен състав в Бургаския окръжен съд (БОС). Още в петък стана ясно, че заседание най-вероятно няма да има. Тогава адвокатите на обвиняемите в един тон декларираха, че са ангажирани с други дела. Те помолиха за нова дата - най-добре през май или юни.

За да не се допусне подобно забавяне на процеса, съдия-докладчикът Петя Петрова можеше да въведе резервните защитници, които и днес бяха в залата, но не бяха допуснати да водят процеса. Ако това бе станало, адвокатите на Галин Костов, Нено Стоянов, Стоян Колев и Стоян Петров щяха да получат ясен знак, че съдът няма да допусне с юридически похвати делото да се точи с години.

Докато водещите адвокати бяха ангажирани с други дела, прокурор Ангел Георгиев си даде отвод по делото. Той е основният обвинител и един от малкото прокурори в Бургас, които са запознати в детайли с над 60-те тома документи в обвинителния акт. Вторият прокурор Албена Панчева, също си направи отвод, защото приживе познавала убития собственик на "Гранити".

Припомняме, че Стоян Стоянов бе отвлечен и убит на 6 март 2008 г. Обвиняеми по процеса за неговото убийство са Станислав Михайлов, който е в неизвестност от пет години, Галин Костов, Нено Стоянов, Стоян Колев и Стоян Петров.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във