Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдийската колегия ще заседава на 15 август за оставката на Методи Лалов

Съдийската колегия на ВСС ще заседава извънредно на 15 август. Кадровиците на съдебната власт прекъсват отпуската си, за да приемат оставката на съдия Методи Лалов. Както е известно, бившият председател на Софийския районен съд (СРС) Методи Лалов обяви, че напуска Темида на 1 август и подаде молба до Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет да бъде освободен като съдия от 2 септември. 

Седмица по-късно той заяви, че не би изключил да се кандидатира за кмет на София на местните избори наесен. Ако има кой да ми се довери, заяви Лалов. 

По повод идеите на Методи Лалов, кандидатът за кмет на столицата Борис Бонев написа във Фейсбук следното: "Добронамерено препоръчвам на демократичните политически организации да не губят времето си с нихилизъм спрямо нас, а да дадат доверието си на някой като Методи Лалов за кандидат за кмет. Да, наясно съм, че той е по-подходящ за главен прокурор, а не за градоначалник, но все пак градът ни има нужда и от още един борец с корупцията. Също така, ние лично бихме приели подкрепа от такъв човек, когато управляваме София".

В деня, когато съдийската колегия ще гласува молбата на Лалов, Демократична България ще обяви своя кандидат за изборите за кмет на София.

Facebook logo
Бъдете с нас и във