Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдилищата в Разград и в Исперих отлагат разглеждането на дела в открити заседания до 27 март

Окръжният съд в Разград отлага разглеждането на дела в открити съдебни заседания от днес до 27 март. Мярката е с цел ограничаване на опасността от разпространение на коронавируса, съобщиха от съдебната институция. Допуска се изключение по отношение на неотложните съдебни производства, изискващи незабавно произнасяне.

Дела в открити съдебни заседания, извън тези по изключения, няма да разглеждат и районните съдилища в Разград и в Исперих. Засега в Районния съд в Кубрат няма издадена заповед за отлагане на насрочените през следващите дни дела, посочват от съдебната институция.

Оттам уточняват, че до второ нареждане се отменя насроченото на 27 март Общо събрание на съдиите за обсъждане на годишния доклад за дейността на Окръжния съд и районните съдилища в Разградския съдебен район, организирането на Деня на отворените врати, планиран за 10 април, както и конкурсът за есе на тема "Моята граница".

Забранява се достъпът до Съдебната палата в Разград за хора със здравословни проблеми и грипна симптоматика. Гражданите и адвокатите могат да извършват справки за делата на интернет страниците на Окръжния съд, както и на телефоните на съответните деловодства.

Молби и жалби могат да се подават по пощата и по електронен път.

Facebook logo
Бъдете с нас и във