Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдружник на Васил Божков: Този човек е сериен изнасилвач. Божков: Това са пълни глупости

Не могат да правят квалификации за мен като за криминален тип, олигарх, за човек ограбил хората. Не съм заплашвал с убийство. Все още не мога да си обясня какво се случи. Изведнъж държавата рязко ме нападна, благодарение на бръщолевенето на някакви хора, които за мен са психично болни. Нямам никакъв страх в момента. Мисля че ще се стигне до съд и там ще се решава". Това каза в разговор по телефона тази сутрин в предаването "Здравей,България" по NOVA бизнесменът Васил Божков по повод обвиненията срещу него. Той се пита защо го обвиняват, при положение, че е платил всички данъци.

Божков отрече категорично, че е предлагал подкупи на членове на Комисията по хазарта. По негов адрес се водела "злостна пропаганда". Относно обвиненията спрямо него той коментира, че "това са някакви твърдения, които не са доказани". Божков продължава да твърди, че жена му е била арестувана, но уточни, че е задържана за една нощ и после пусната. Той се оплака още и за това, че картините му са били отнети.

По думите му, проблемът на България бил, че "една клика" се е задържала на власт 10 години. "Самолетът не е на "Нове холдинг" и кой ви каза, че аз съм пътувал в този самолет. На разположение съм. Къде съм не е най-важното", посочи още Божков, като по този начин отрече информацията да се намира в Дубай.

Той разкри, че не е знаел за спецакцията, организирана в София, при която бяха проверени няколко офиса на бизнесмена. Той заяви, че твърдението на прокуратурата за дължимите над 500 млн. лв., които трябва да изплати на държавната хазна, е злостна пропаганда. "Никой не каза, че компаниите ми са внесли над 500 милиона в хазната. Не може да се смятаме за нищо. Посъветвах Гешев да не бърка търговския закон с наказателния", коментира Божков.

В студиото на "Здравей, България" гостува бившият съдружник на Васил Божков и човекът подал сигнал срещу него в прокуратурата - Цветомир Найденов: "Проблемът с данъците е най-малкият проблем на Васил Божков. Този човек е сериен изнасилвач - зад гърба си има стотици изнасилвания, които са обществени тайни. Това са нощни заведения, коли, побоища. Аз познавам три жени, пострадали от Васил Божков", разкри той в ефира на NOVA.  "Аз и брат ми бяхме заплашени с ликвидиране лично от Васил Божков. Това се случи на 12 юни в неговия офис. И той, и ние имаме запис", каза още Цветомир Найденов.

Към държавното обвинение той се обърнал в началото на декември миналата година, защото около два месеца преди това получил доказателство за извършени от Божков нарушения. "Да подадеш такъв сигнал е нещо супер опасно. В момента сам съм си осигурил охраната", каза още Найденов. След като сезирал прокуратурата, той отишъл в редакцията на bTV, за да съобщи за това, разказа Найденов. "В крайна сметка нищо от казаното от Найденов пред медиите не видяло бял свят", твърди той.

Бившият сътрудник продължи с още шокиращите разкрития: "Мисля, че Божков е съпричастен към нападението срещу Манол Велев", каза Найденов. "Той вярна дума не казва - когато той каже, че е ял на обяд ризото, значи е ял калкан. Като каже, че е на Балканите, значи е на Филипините", онагледи впечатленията си от Божков Найденов. Той призна, че се страхува и за първи път няма да отиде на изложението в Лондон, където присъства всяка година. "Не познавам нито прокурори, нито нищо. Искам да ги поздравя за куража. Отидох до деловодството в прокуратурата и там си подадох сигналите. Не съм провеждал предварителни разговори с никого", обясни още бизнесменът. И допълни, че е бил повикан за разпит преди 10 дни – повече от месец, след като е подал сигнала.

"В Търговския регистър оборотите на фирмите на Васил Божков са старателно замазани от 2010 г. насам. Това е публична информация, всеки може да го прочете. Аз съм установил факта, че четирите фирми на Божков от 2015 г. нямат нито един четим отчет. Какво крие? Защо си крие оборотите и колко данъци е платил", пита Найденов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във