Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдът обедини две присъди на Лазар Колев

Съдът обедини доживотната присъда на Лазар Колев за убийството на сестрите Белнейски и негова предишна присъда за грабеж от 2006 г. от четири и половина години. В недобро психическо състояние и затруднен от веригите на краката си, Лазар Колев влезе в съдебната зала на Пазарджишкия окръжен съд, като преди това отказа коментар за медиите, предаде БНР.


Пред съдия Ивета Парпулова той заяви, че не иска присъдите му да се кумулират, тъй като по делото за сестрите Белнейски е осъден несправедливо. Доживотната му присъда при специален режим бе потвърдена от Върховния касационен съд на 21 май тази година.


Предложението за кумулация е на окръжния прокурор на Пазарджик. С него изпълнението на общата присъда ще се счита от 2006 година, което дава възможност за отпадане на специалния режим при изтърпяването на доживотната присъда на Лазар Колев.


Адвокатът на Колев - Божидар Терзийски, определи днешното съдебно решение като безсмислено.


"Прокуратурата да го обясни. Идеята е да му спадне режимът, но той в момента е на специален режим, така че няма сега да му спадне режимът, поне според мен. Кога ще стане, зависи от администрацията и от Законът за изпълнение на наказанията", обясни адвокатът.


Не е ясно дали Лазар Колев ще обжалва днешното съдебно решение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във