Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдът остави в ареста охранителите-убийци от мола във Варна

Варненският окръжен съд остави за постоянно в ареста тримата охранители, които пребиха до смърт 52-годишния Нягол Петров във варненския Гранд мол. 25-годишният Ангел Николов, 22-годишният Красимир Димитров и 20-годишният Цветан Маринов са обвинени в извършване на убийство по хулигански подбуди с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. В събота - 14 март - те пребиха до смърт 52-годишния Нягол Петров във варненския Гранд мол. Мъжът, който страдал от шизофрения, не е бил агресивен.

Съдебно-медицинската експертиза е показала, че смъртта на Нягол е настъпила вследствие на силен кръвоизлив, предизвикан от перфорация на белите дробове, съобщи "Топ новини". Тримата обвиняеми са служители на охранителната фирма "Джи Ем секюрити", с която молът има договор.

 "Ще съдействам, имам годеница!", заяви в съдебната зала Красимир Димитров, цитиран от местния сайт "Петел". Младежът е студент, 3-ти курс, специалност "Икономика" във Варна.

По време на съдебното заседание прокурорът Милен Ставрев заяви, че Николов, Димитров и Маринов и друг път са нанасяли побой на клиенти на търговския център. По думите на Ставрев, физическите саморазправи са документирани чрез разпити на свидетели и пострадали, и чрез фотоалбуми.

Окръжните магистрати оставиха за постоянно в ареста охранителите с мотив, че ако останат на свобода, има опасност да се укрият или да извършат ново престъпление.

Тримата могат да обжалват решението на Окръжния съд пред апелативните магистрати на 24 март от 10 часа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във