Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдът остави в затвора и Светлана Балабай, шеф на фирма "Нефтеперевалка"

Самарският окръжен съд в Русия, отхвърли жалбата на задържаната от властта около аферата със замърсения нефт в тръбопровода "Дружба" Светлана Балабай, генерален директор на фирмата-основен заподозрян "Нефтеперевалкалка", съобщава кореспондентът на ТАСС. Тя ще лежи в ареста още два месеца - до 29 юни. Защитата на разследваната бизнесдама настояваше за по-мека мярка за неотклонение - домашен арест.

След съдебното заседание адвокатът на Балабай каза, че клиентката му ще обжалва ареста. "Разбира се, ще продължим да обжалваме решението на съда," каза той. "Светлана Балабай не само не признава вината си, но и не участва в този случай. Разследването я подозира само защото тя е номиналният ръководител на компанията", уточнил защитникът.

Съдът в Самара арестува на 15 май тази година Роман Трушев, основател на бизнесгрупата Петронефт и Роман Ружечко, бивш генерален директор на „Самаратранснефт-Терминал“ за два месеца от датата, на която те бъдат задържани на руска територия или бъдат екстрадирани в Русия от чужбина. Другите обвиняеми вече търкат наровете в ареста. Това са Рустам Хъштундинов - заместник-генерален директор на Нефтеперевалка; Владимир Жоголев - генерален директор на Петронефт и Владимир Балгодин - зам.-директор на фирма Магистрала.

Facebook logo
Бъдете с нас и във