Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдът прекрати делото за банковия обир във Враца

Окръжният съд във Враца прекрати делото за обира пред "Интернешънал Асет банк" в града и го върна обратно на прокуратурата, за да допълни обвинителния акт със станалите известни едва на процеса нови обстоятелства, пише "Конкурент“. В хода на съдебното следствие бяха бе установено, че сумата, която е била загината при грабежа не е била собственост на банката. Част от парите са на други лица, които не са били посочени от държавното обвинение и респективно не са могли да се конституират като граждански ищци. 85 000 лв. от отмъкнатите банкноти са на банката, а останалите 6 000 са на частни лица.

Делото за обира на клона на "Интернешънъл Асет банк“, който бе извършен на 1 октомври 2013 г., тръгна едва вчера. Подсъдими са грабежа са Иван Иванов, бившият полицай Христо Георгиев и брат му Людмил. Председател на съдебния състав е съдия Лидия Крумова.

Именно в хода на процеса станаха известни новите обстоятелства. Представители на банката обявиха, че са откраднати 85 000 лева, а не както беше съобщено първоначално 91 000 лева. Парите не били от инкасото на магазини, а вноска на търговска фирма, погасяваща кредит. Пострадалият по време на обира гард Генади Цветков, който беше ударен по главата, заяви, че няма да предяви граждански иск за причинени неимуществени вреди.

Обвиненият за грабежа на клона на Интернешънъл Асет банк Иван Иванов заяви пред магистратите: "Висши полицаи ми искаха 6-цифрена сума!", което също си е чист скандал.

Facebook logo
Бъдете с нас и във