Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдът прекрати съдебното производство срещу Христо Бисеров

Софийският градски съд /СГС/ прекрати съдебното производство срещу бившия заместник-председател на парламента Христо Бисеров, съобщиха от пресцентъра на съда, съобщи БТА.

С постановление от 3 февруари прокуратурата е прекратила досъдебното производството срещу Бисеров и Ивайло Главинков. Тъй като с посоченото постановление Софийската градска прокуратура е осъществила правомощията си в срока, указан с разпореждането по настоящето дело от 21 декември 2015 г., същото дело подлежи на прекратяване, посочва в решението си съдия Атанас Атанасов от СГС. Разпореждането не подлежи на обжалване.

На 14 декември 2015 г. в СГС са постъпили молби от Христо Бисеров и Ивайло Главинков, с които искат съдът да окаже на прокуратурата да внесе обвинителен акт или да прекрати разследването срещу тях, тъй като е изтекъл двегодишният срок. С разпореждане от 21 декември 2015 г. съдия Атанас Атанасов е определил на прокуратурата законовия срок от три месеца, в който делото да бъде внесено в съда или да бъде прекратено.

Facebook logo
Бъдете с нас и във